top of page

כל מה שרציתם לדעת על השתלות שיניים

  • תמונת הסופר/ת: ד"ר איב צרפתי
    ד"ר איב צרפתי
  • 27 באפר׳ 2018
  • זמן קריאה 1 דקות

החלטתם לעבור השתלת שיניים? מעוניינים בחיוך של מיליון דולר? הגעתם למקום הנכון. כעת, בואו ניכנס קצת לעניינים ונבין מהו שתל? אילו סוגי שתלים קיימים? מה מתאים לי ומה לא? מה כורך בחובו התהליך עצמו ומתי נוכל לחזור לשגרת חיינו?

אז בואו נבין מהו בכלל שתל?

שתל הינו תחליף מלאכותי לשורש שן העשוי ממתכת בשם טיטניום, המאפשרת את ייצוב ועיגון השתל באמצעות איחוי עצם הלסת אליו. על שורש זה מרכיבים כתר/גשר/מערכת שיניים שלמה, בהתאם לצורכיכם, כאשר השתל משמש תמיכה לכתר. קיימים שתלים מסוגים שונים, כאשר השוני ביניהם מתבטא באורך ורוחב מבנה השתל. את התאמת השתל נבדוק אך ורק באמצעות צילום תלת מימד ייעודי המתבצע במכשיר מיוחד שיודיע לכם על המקום העתידי של מיקום השתל (CBCT). יתכן גם שחלקכם תיאלצו לעבור השתלת עצם לצורך עיבוי הלסת לקליטה טובה יותר של השתל.


מה קורה בתהליך עצמו?

התהליך עצמו פשוט, קצר מאוד (עד שעה) ומתבצע בגישה של כירורגיה מינימילית, בה ישנה פולשנות מינימלית - Minimal Invasive. נציין כאן כי במרבית המקרים ההליך אינו פולשני ומכאיב (המקום מורדם מקומית), אך קיימים לקחת שונים ויש לקחת בחשבון את השוני בין מתרפאים הנובע מגיל, עובי וגובה הלסת, סטטוס עישון וסידן, מצב בריאותי, אוסאופרוזיס וכד'.


מתי נחזור לשגרה?

באופן כללי ההתאוששות היא קלה (יש להתחשב הפקטורים אישיים של כל מתרפא). במידה ויש כאבים ונפיחות באותו היום, רצוי לקחת משכך כאבים ובחלק מהמקרים יש להתייעץ עם הרופא וליטול אנטיביוטיקה בעת הצורך. לרוב למחרת הניתוח חוזרים לשגרה מלאה והכאבים דועכים.


דבר אחרון לפני שנסיים, חשוב לדעת!

בסיום ההשתלה יהיה עליכם להמתין תקופה של כשלושה חודשים בכדי לאפשר את האיחוי (אוסאואינגרטציה) שבסיומה תוכלו לבצע שיקום קבוע. השיקום הנ"ל מושתת על מבנה המקשר בין השתל המצוי בלסת לכתר (בעזרתו אנו אוכלים) ודרכו להשיב לכם את התפקוד התקין.


אני עומד לרשותכם בכל שאלה.

שלכם,

ד"ר איב צרפתי

Comentários


© 2018 Dr. Sarfati Dentistry / ד"ר איב צרפתי מרפאות שיניים

bottom of page